Mellemregningskonto

En mellemregningskonto fungerer som en midlertidig opsamlingskonto, der holder styr på midlertidige eller uafklarede poster, indtil de kan bogføres korrekt.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en mellemregningskonto?

En mellemregningskonto anvendes til midlertidigt at registrere transaktioner mellem to eller flere konti eller virksomheder. Du kan bruge denne type konto til en række formål, fx. lette pengeoverførsler mellem forskellige afdelinger eller håndtere midlertidige forskelle i betalinger mellem to virksomheder.

Du kan oprette en mellemregningskonto i forskellige sammenhænge, fx. mellem to selskaber, mellem et selskabs hovedkonto og en underkonto eller mellem en virksomhed og dens leverandører eller kunder. Kontoen kan også bruges ved transaktioner, som involverer forskellige valutaer eller mellem forskellige bankkonti.

Generelt fungerer mellemregningskonti som et midlertidigt lager for penge og transaktioner. Når transaktionerne er blevet afstemt eller gennemført, vil pengene normalt blive overført til de relevante konti.

Mellemregningskonto til håndtering af udlæg

Udlæg i en virksomhed kan håndteres med mellemregningskonto. Når en medarbejder laver et udlæg på vegne af virksomheden, bliver beløbet registreret på mellemregningskontoen, indtil medarbejderen har indsendt en kvittering eller et godkendt refusionskrav.

Efter godkendelse af udlægget kan beløbet overføres fra mellemregningskontoen til medarbejderens konto.
På denne måde kan en mellemregningskonto hjælpe med at organisere og holde styr på virksomhedens udlæg og sikre, at de bliver afstemt korrekt og rettidigt. Wolfpack appen kan hjælpe med at minimere risikoen for fejl og uretmæssige udlæg i virksomheden.

Relateret artikler

Slip for manuelt økonomiarbejde

Wolfpack tager sig af udgifterne lige når de opstår, så du trygt og sikkert slipper for manuelt arbejde, fejl og svindel.
Dine udgifter har aldrig været i bedre hænder.