Lyn - Wolfpack - Start af virksomhed

Start af virksomhed

Når du starter virksomhed, skal du have styr på det mest grundlæggende. Det har vi samlet her, så du ikke starter ud med alt for mange mangler.

De seks ting, du skal være opmærksom på, når du starter virksomhed
Det er en god idé at sætte sig ind i følgende seks områder, inden du starter virksomhed, selvom denne liste ikke er udtømmende.

  1. Hvad er en god virksomhedsidé?
  2. Skal du være god til bogføring og økonomi?
  3. Du skal vide, hvad dine produkter og tjenester skal koste.
  4. Find på et godt firmanavn.
  5. Undgå at konkurrere på pris som det eneste.
  6. Sørg for, at du har et team på plads.

En god virksomhedsidé er let at forstå for dine kunder. Den løser et konkret problem, som kunderne er villige til at betale for, og så har du selv evnerne eller mulighederne for at bygge produktet eller den service, som du tilbyder. På den måde er det let at komme i gang, og du kan over tid dygtiggøre dig og i takt med det øge prisen. Det kan fx være, hvis du starter som konsulent.

Det er ikke et krav at være god til økonomi eller at kunne bogføre, når man starter sin egen virksomhed, men det er en god forudsætning, hvis du har en forståelse for, hvordan du tjener dine penge, sådan at du kan følge med omsætningen og de udgifter, der følger med. På den måde ved du også, hvad du kan tillade dig at trække ud som løn, og hvordan din virksomhed går.

Når du går i markedet med din virksomhed, skal du lægge en strategi for, hvad tingene skal koste. En såkaldt prisstrategi. Her må du lave en analyse af, hvad det koster at få dine varer på hylderne, og hvor mange du tror, du kan sælge. På den måde kan du finde ud af, hvor meget du kan tjene over tid.

Der er mange holdninger til firmanavne, men som pejlemærke kan du vælge et navn, som indeholder det, du sælger, og stadig fremstår unikt, så kunderne kan huske og adskille dit firmanavn fra konkurrenter og andre virksomheder.

Pris er ikke alt, så sørg for, at du konkurrerer på andre faktorer end blot på at være billigst i markedet. Du skal overveje, hvad du ellers kan konkurrere med – det kan være kvalitet, eller at dit produkt er unikt i forhold til konkurrenternes.

Det er en god idé at starte virksomhed sammen med andre af flere årsager. For det første vil du let føle dig ensom, hvis du står med alt selv. Dernæst er det oplagt at trække flere personer til bordet, som har forskellige kompetencer, så I kompletterer hinanden godt. Nogle “sidder på ejerandelene”, fordi de ønsker en stor del af kagen, men hvis virksomheden ikke bliver større, så vil man ende med en meget lille “kage”. Sammen kan man bygge noget større, og så bliver dit stykke samlet set større. Det afhænger lidt af, hvilken virksomhed man vil starte, men hvis man fx starter en håndværkervirksomhed, er det en god idé, at en af jer er god til at skaffe kunder og stå for det kommercielle, mens den anden har skruet hænderne “rigtigt” på. Eller hvis I starter en it-virksomhed, så er det en god idé at være en designer, en udvikler og en forretningsperson. På den måde dækker man flere væsentlige områder i virksomheden.

Hvilken type virksomhed skal du starte?
Der er flere forskellige virksomhedstyper, men de fire mest almindelige er enkeltmandsvirksomhed, interessentskab (i/s), anpartshaverselskab (ApS) og aktieselskab (A/S). Mens de to første ikke koster noget at stifte udover advokatomkostninger, så koster de to andre henholdsvis 40.000 kr. og 500.000 kr. i startkapital. Penge, som du i udgangspunktet skal skyde i virksomheden. Omvendt begrænser du din personlige risiko og skaber et skjold omkring din virksomhed i forhold til dig som person. Dog skal du være opmærksom på, at der stadig følger et ansvar med, hvis du er direktør.

Der er mange holdninger og grunde til at starte den ene virksomhedstype frem for den anden, men generelt set starter de fleste et ApS, mens der kan være nogle skattemæssige fordele, hvis man starter alene ved at stifte en enkeltmandsvirksomhed. Din advokat kan hjælpe med at udpege det, som er smartest for dig.

Bogforing - Wolfpack - Start af virksomhed

Bogføring

Alt det, du skal vide om bogføring

Beregnere - Wolfpack - Start af virksomhed

Budget

Bliv klogere på budgetterne

Euro - Wolfpack - Start af virksomhed

Bank

Oprettelse af bank
mm.

Bogforing - Wolfpack - Start af virksomhed

Bogføring

Alt det, du skal vide om bogføring

Beregnere - Wolfpack - Start af virksomhed

Budget

Bliv klogere på budgetterne

Euro - Wolfpack - Start af virksomhed

Bank

Oprettelse af bank
mm.

Sol - Wolfpack - Start af virksomhed

Markedsføring

Sådan markedsfører du dit firma

Fordele - Wolfpack - Start af virksomhed

Branding

Sådan bygger du dit brand

iPhone - Wolfpack - Start af virksomhed

Digitalisering

Den digitale organisation

Wolfpack Stacked - Wolfpack - Start af virksomhed

Download gratis app til kvitteringer

App Store - Wolfpack - Start af virksomhed
Play Store - Wolfpack - Start af virksomhed