Refusion

Refusion er en tilbagebetaling af penge eller kompensation for udgifter, som en person eller virksomhed har lagt ud for.

Hvad er en refusion?

Refusion kan forekomme i forskellige sammenhænge, fx i forbindelse med skatter, sygesikring, arbejdsløshedsdagpenge og rejseudgifter.

Hvis du fx. betaler for dine sundhedsydelser, kan du anmode om refusion fra din sygesikring eller forsikringsselskab og få dækket nogle eller alle omkostninger. Ligeledes kan en virksomhed få refusion for visse udgifter, fx. moms eller lønudgifter til medarbejdere.

I nogle tilfælde kan refusion også referere til den proces, hvorved en kompensation eller et pengebeløb bliver udbetalt eller tilbagebetalt.

Du kan oprette en mellemregningskonto i forskellige sammenhænge, fx. mellem to selskaber, mellem et selskabs hovedkonto og en underkonto eller mellem en virksomhed og dens leverandører eller kunder. Kontoen kan også bruges ved transaktioner, som involverer forskellige valutaer eller mellem forskellige bankkonti.

Generelt fungerer mellemregningskonti som et midlertidigt lager for penge og transaktioner. Når transaktionerne er blevet afstemt eller gennemført, vil pengene normalt blive overført til de relevante konti.

NemRefusion for virksomheder

Hvis du som arbejdsgiver skal ansøge om refusion af bl.a. sygedagpenge, barselsdagpenge, feriedagpenge eller arbejdsgiverbetaling til A-kasse, kan du gøre det gennem online platformen NemRefusion. Her kan du som arbejdsgiver eller selvstændig anmode om at få refusion, hvis du har betalt fx sygedagpenge til en medarbejder.
Du opretter en ansøgning på NemRefusion-platformen og angiver oplysninger om den pågældende medarbejder og de udbetalte sygedagpenge. NemRefusion beregner refusionsbeløbet og overfører det til arbejdsgiverens NemKonto.

Platformen opretter automatisk en digital adgangskode, som du skal bruge til at logge ind med. Når du er logget ind, kan du oprette ansøgninger, indsende dokumentation og følge med på ansøgningens status.

NemRefusion gør det lettere og mere effektivt for arbejdsgivere og selvstændige at ansøge om refusion af fx. sygedagpenge. Platformen kan spare dig både tid og besvær med at udfylde og indsende papirbaserede ansøgninger.

Refusion er legende let med Wolfpack

Wolfpack gør det let som en leg for alle medarbejdere og bogholdere, når der skal tilbagebetales refusion. Med Wolfpack appen på mobilen kan dine medarbejdere foretage indkøb og bruge deres egne betalingsmidler, fx. MobilePay, kort eller kontanter. For at få penge tilbagebetalt skal medarbejderen blot tage et foto af kvitteringen og uploade den til bogholderen gennem Wolfpack appen. Pengene vil herefter blive tilbagebetalt til medarbejderen inden for 24 timer gennem et manuelt eller automatisk godkendelsesflow.

Fleksibel og let udlægsapp for alle.

Læg trygt ud for virksomheden med Wolfpack app. Du får helt automatisk dine penge retur indenfor 24 timer. Opret dig gratis, og prøv Wolfpack gratis i 100 dage uden bindinger.