Økonomisystem

Et økonomisystem hjælper virksomheder med at håndtere bogføring. Økonomisystemet er en afgørende faktor for at kunne drive en succesfuld og kørende forretning, og det hjælper dig med at få det finansielle overblik.

Hvad er et økonomisystem?

Et optimalt økonomisystem er designet til at automatisere og lette opgaver og processer inden for regnskabsføring, budgettering, fakturering, lønadministration og økonomisk rapportering. De fleste økonomisystemer “taler sammen” og kan varetage deres særskilte områder inden for bogføring.

Typisk giver et økonomisystem mulighed for at registrere finansielle transaktioner samt overvåge økonomiske ressourcer og resultater, mens disse pågår. 

Mange økonomisystemer kan integreres med andre dele af virksomhedens drift, fx lagerstyring, salg og indkøb. På den måde bliver al information sammenhængende, og brugerne i virksomheden får det nødvendige overblik til at foretage sig klare og kloge beslutninger i forhold til virksomhedens drift og udvikling.

De fleste moderne økonomisystemer er med et godt ord cloud-baserede. Det giver medarbejdere nem adgang til økonomisystemet via internettet, hvilket letter arbejdsbyrden. Når økonomisystemet ligger “i den digitale sky”, har de regnskabsansvarlige hurtig tilgang til alle relevante oplysninger samt mulighed for at udføre de nødvendige opgaver, hvor end de skulle befinde sig.

Et økonomisystem er afgørende for en virksomheds drift og udvikling. Det kan opretholde økonomisk stabilitet, give beslutningstagere den nødvendige information via nøjagtige og pålidelige finansielle data, og sikre at virksomheden kan træffe beslutninger og planlægge fremtidige tiltag.

Fordele ved økonomisystemer

Her er listet nogle af de vigtigste fordele ved at bruge et økonomisystem:

 • Automatisering af processer: Økonomisystemet automatiserer mange manuelle processer relateret til regnskabsføring og økonomisk administration. Et effektivt økonomisystem kan spare bogholderen tid og minimere risikoen for menneskelige fejl.
 • Nøjagtighed og pålidelighed: Et økonomisystem registrerer og håndterer data i realtid, hvilket sikrer nøjagtighed og pålidelighed i de oplysninger, som gør virksomheden i stand til at træffe vigtige beslutninger. Desuden kan input af nøjagtige data i systemet reducere fejl og misforståelser.
 • Rapportering og analyseEt økonomisystem samler en masse data et sted, som kan bruges til at generere detaljerede rapporter og analyser, der igen kan gøre ledelsen og beslutningstagere i stand til at træffe informerede beslutninger omkring virksomhedens økonomiske strategi og fremtidige vækst.
 • Overholdelse af regler og reguleringer: Uanset hvilket marked en virksomhed er tilknyttet, kan et økonomisystem sikre overholdelse af regler og reguleringer i både ind- og udland. Økonomisystemet kan sikre, at alle lokale og internationale reguleringer inden for regnskabsføring og økonomisk administration overholdes.
 • Integration med andre systemer:  De fleste økonomisystemer kan integreres med andre systemer i en moderne virksomhed. Når økonomisystemet er koblet på andre systemer, fx salg og indkøb, kan det styrke samarbejdet på tværs af de forskellige afdelinger i en virksomhed.
 • Bedre kundeservice:  Økonomisystemet kan bruges til at strømline og forbedre kundeservice via automatisk fakturering samt betalingsprocesser. Systemet kan blive sat op til at sende påmindelser om forefaldne betalinger og give kunder adgang til deres egen konto- og betalingsinformation.

Generelt har virksomheder brug for et godt, robust økonomisystem for at øge effektiviteten, strømline og automatisere processer samt formidle de finansielle indsigter, som er nødvendige for at skabe vækst i firmaet. Der findes mange slags økonomisystemer på markedet, og det kan være svært at vælge det rette system, som kan opfylde din virksomheds behov.

Hvilket økonomisystem skal du vælge?

Når du vælger økonomisystem, skal du tænke langsigtet. I hvert fald hvis du har ambitioner om at vækste din virksomhed. For så skal systemet du vælger kunne skaleres op og matche virksomhedens fremtidige behov. Nedenunder er en guide til at vælge det rette økonomisystem:

 1. Identificér behov:  Kend din virksomheds økonomiske behov, og de krav du har til økonomisystemet. Hvilke funktionaliteter har du brug for? Skal systemet behandle fakturering, regnskabsføring, budgettering, lønadministration og økonomisk rapportering? Se dine behov i kontekst med hvor stort dit firma er nu. Hvor mange skal have adgang til systemet, og er systemet skalérbart med dine ambitioner for virksomheden?
 2. Lav liste over løsninger: Kig på nettet, tag fat i dit netværk og indsaml information om økonomisystemer. Spørg også de medarbejdere, som skal arbejde med systemet på daglig basis. Det kan være de har indsigter, som du ikke har tænkt over. Når du har samlet tilstrækkelig information, kan du lave en liste over alle de systemer, som lader til at passe til firmaets behov. 
 3. Evaluér systemerne: Du skal kende systemernes styrker og svagheder, før du træffer dit valg. Opstil derfor præcise faktorer som fx funktionalitet, brugervenlighed, omkostninger, integration med andre systemer, tilgængelighed af teknisk support og opdateringer. Nu kan du begynde at evaluere de systemer, som du har udvalgt.
 4. Test systemerne: Med noget så vigtigt som et økonomisystem kan det blive dyrt at købe noget, som du ikke har haft mulighed for at teste i praksis. Derfor er det en god idé at bede udbyder om en demo eller en prøveperiode, hvis det er muligt. På den måde for du og dem, der skal arbejde med systemet, et klarere billede af, hvordan systemerne fungerer i praksis. 
 5. Træf det rigtige valg: Efter evaluering og testfase burde du nu være klar til at vælge det økonomisystem, der bedst passer til din virksomheds behov.  Hvis du har gjort et godt forarbejde, har du sikkert en god idé om, hvilket økonomisystem du vil være bedst tjent med at vælge.

Dit valg af system har stor betydning for de arbejdsprocesser og den tid, der fremadrettet vil blive brugt på den finansielle del af din virksomhed. Det har også indvirkning på firmaets økonomiske stabilitet og succes på lang sigt. Tag dig god, vær grundig og hav alt på plads, når systemet skal implementeres og tages i brug.

Fleksibel og let udlægsapp for alle.

Læg trygt ud for virksomheden med Wolfpack app. Du får helt automatisk dine penge retur indenfor 24 timer. Opret dig gratis, og prøv Wolfpack gratis i 100 dage uden bindinger.