FerieKonto

Lær alt om FerieKonto, hvordan det fungerer, og hvordan du trækker penge fra det. Denne artikel vil forklare alt, hvad du skal vide om FerieKonto, herunder hvad det er, hvordan det fungerer, og hvordan du finder information om din saldo og udbetaler feriepenge.

Table of Contents

Lær alt om FerieKonto, hvordan det fungerer, og hvordan du trækker penge fra det. Denne artikel vil forklare alt, hvad du skal vide om FerieKonto, herunder hvad det er, hvordan det fungerer, og hvordan du finder information om din saldo og udbetaler feriepenge.

Hvad er feriekonto?

FerieKonto er en ordning i Danmark, der administrerer feriepenge for lønmodtagere. FerieKonto samler og udbetaler feriepenge til lønmodtagere, der er omfattet af ordningen. Ordningen blev etableret for at sikre, at alle lønmodtagere har adgang til feriepenge og hjælpe dem med at holde styr på deres feriepengeoptjening.

FerieKonto administreres af Udbetaling Danmark, som er en offentlig myndighed under Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP). Udbetaling Danmark sørger for, at indberetning, opkrævning og udbetaling af feriepenge sker korrekt og rettidigt.

Hvordan fungerer FerieKonto?

FerieKonto er en online portal, hvor lønmodtagere kan logge ind og se deres feriepengeoptjening og saldo. Systemet fungerer ved, at arbejdsgiver indbetaler de feriepenge, som lønmodtagere har optjent på deres FerieKonto. Når lønmodtagerne ønsker at holde ferie, kan de anmode om udbetaling af feriepengene fra FerieKonto.

For at sikre en korrekt udbetaling af feriepenge er det vigtigt, at arbejdsgiveren indberetter de korrekte oplysninger til FerieKonto, herunder lønmodtagerens CPR-nummer, periode og beløb for optjeningen. Arbejdsgiveren skal også indbetale den korrekte mængde feriepenge til FerieKonto.

Hvordan finder du information om din FerieKonto?

For at finde information om din FerieKonto, skal du logge ind på FerieKontos hjemmeside med dit NemID. Når du er logget ind, vil du have adgang til at se din saldo, optjente feriepenge og historiske transaktioner. Du vil også kunne se, om der er nogen uafklarede spørgsmål vedrørende din FerieKonto, og hvornår du kan forvente næste udbetaling.

Hvordan udbetales feriepenge fra FerieKonto?

Når du ønsker at holde ferie og få udbetalt feriepengene fra FerieKonto, skal du anmode om udbetaling. Du kan gøre dette ved at logge ind på FerieKontos hjemmeside med dit NemID og følge vejledningen for udbetaling. Når udbetalingen er godkendt, vil pengene blive overført til din NEM-konto, som normalt er den konto, du bruger til at modtage løn og andre offentlige ydelser.

Overgangen til ny ferieordning

Efter den nye ferielov trådte i kraft i september 2020, er der indført ny ferieordning kaldet samtidighedsferie. Dette betyder, at feriepenge nu bliver optjent og afholdt i samme ferieår. Den nye ferieordning medfører også, at mange lønmodtagere har fået indefrosset deres “overskudsferiepenge” i en midlertidig fond kaldet “Lønmodtagernes Feriemidler”. Disse indefrosne feriepenge skal udbetales over en periode af 3 år fra 2021 og frem. Du kan læse mere om overgangen til den nye ferieordning og Lønmodtagernes Feriemidler på FerieKontos hjemmeside og borger.dk.

Konklusion

FerieKonto er en vigtig ordning for lønmodtagere i Danmark, der sikrer, at alle har adgang til feriepenge og hjælper dem med at holde styr på deres feriepengeoptjening. For at gøre brug af FerieKonto, skal du huske at tjekke dit NemID og logge ind på FerieKontos hjemmeside for at finde dine feriepenge, saldo og udbetale feriepengene når du skal holde ferie.

Relateret artikler

Slip for manuelt økonomiarbejde

Wolfpack tager sig af udgifterne lige når de opstår, så du trygt og sikkert slipper for manuelt arbejde, fejl og svindel.
Dine udgifter har aldrig været i bedre hænder.