Abonnement

Et abonnement er en aftale mellem en kunde og en virksomhed, hvor kunden betaler en fast pris for adgang til en specifik service, ydelse eller et produkt indenfor en bestemt periode. Et abonnement finansieres i reglen gennem månedlige betalinger. Abonnementer skal typisk opsiges af kunden selv.

Hvad er et abonnement?

Et abonnement er en finansiel aftale, hvor du som abonnent betaler en fast pris på regelmæssig basis for adgang til en specifik service, ydelse eller produkt i en given tidsperiode. Et abonnement kan omfatte alt fra streamingtjenester, aviser, magasiner, måltidskasser, fitnesscentre, mobiler, apps og meget mere. Abonnementer kan oprettes af såvel privatpersoner som virksomheder og organisationer.

Typisk skal et abonnement forudbetales med et fast beløb svarende til varigheden af en given periode. Disse perioder kan være månedlige, kvartalsvise eller årlige, og de kan i reglen fortsætte på ubestemt tid, med mindre abonnementet opsiges eller misligholdes af abonnenten. 

Abonnementer kan have forskellige vilkår og betingelser, fx geografiske begrænsninger, adgangsrestriktioner, pristilpasning og betalingsmetoder.

Hvem tilbyder abonnementer?

Alle kan sådan set tilbyde dig et abonnement. Typisk bliver abonnementer dog tilbudt af en virksomhed, organisation eller offentlig styrelse, der leverer de pågældende produkter, indhold eller ydelser, som du kan abonnere på. 

Her er en række eksempler på populære udbydere af abonnementer i Danmark:

 • Streamingtjenester som Netflix, HBO Max og Amazon Prime
 • Musikstreamingtjenester som Spotify, Tidal og Apple Music
 • Aviser og magasiner som Politiken, Børsen og Eurowoman
 • Måltidskasser som Årstiderne, HelloFresh og Retnemt
 • Fitnesscentre som Sats, Crunch Fitness og Senses
 • Mobiltelefonudbydere som 3, CBB og Telia
 • Softwareleverandører som Visma, Adobe og Microsoft

Listen er på ingen måde udtømmende, og mange andre typer virksomheder og organisationer tilbyder abonnementer.

Sådan betaler du abonnement

Et abonnement kan blive betalt på flere måder. Det afhænger af den enkelte abonnementstjeneste og de betalingsmuligheder, som du bliver tilbudt. Nogle abonnementsudbydere tilbyder også særlige rabatter, alt efter om du vælger et kortvarigt abonnement, et længerevarende eller betaler et samlet beløb her og nu for et helt års abonnement.

De mest almindelige betalingsmetoder for almindelige abonnementer omfatter:

 • Kreditkort: De fleste abonnementer kan finansieres med kreditkort. Når du tilmelder dig abonnementet, registrerer du dine kortoplysninger, så abonnementet kan blive betalt automatisk, så længe din abonnementsperiode løber.
 • PayPal: Mange abonnementer kan finansieres via PayPal. Har du en PayPal-konto, kan du knytte den til din abonnementsprofil og løbende blive opkrævet betaling for den aftalte abonnementsperiode.
 • Bankoverførsel: Nogle abonnementer tillader bankoverførsel som betalingsmetode. Det er dog mest almindeligt for virksomhedsabonnementer og større transaktioner.
 • Mobilbetaling: Nogle abonnementer kan også betales via mobile betalingstjenester som fx MobilePay, Apple Pay eller Google Pay.

Husk altid at læse det med småt – abonnementets vilkår og betingelser for varighed, priser og betalingsplaner -, før du betaler for abonnementet. Du bør også sikre dig, at du altid har tilstrækkelig saldo eller kredit tilgængelig på din betalingskilde, så der er dækning for abonnementsomkostningerne.

Relateret artikler

Fleksibel og let udlægsapp for alle.

Læg trygt ud for virksomheden med Wolfpack app. Du får helt automatisk dine penge retur indenfor 24 timer. Opret dig gratis, og prøv Wolfpack gratis i 100 dage uden bindinger.