5. June 2023 Af Werner ValeurAvatar photo

Den korteste vej til succes er at skabe den selv

Mange tror fejlagtigt, at succes er svær at opnå. Det er den ikke, men det er en forudsætning, at du ved, hvad du stiler efter, før du går i gang. Samt at du følger dit hjerte frem for din hjerne – i hvert fald hvis vejen til resultatet skal være en succes i sig selv.

1480341 1 - Wolfpack - Den korteste vej til succes er at skabe den selv

Mange siger det, men få lever efter det: Vejen til resultatet er mindst lige så vigtig som resultatet i sig selv. Det duer jo ikke, at du når dit mål, hvis rejsen har været et helvede på jord. Succes er nemlig en flydende størrelse, så det handler om at nyde livet imens.

 

Jeg har om nogen haft succes, men det er jo ikke ensbetydende med, at alle andre synes, at min succes er noget for dem. For hvem gider egentlig at arbejde i 10 år, før det viser sig, at man har ramt den rigtige idé (som da jeg i 2009 startede regnskabsprogrammet Billy og solgte det i 2019)? Og hvem gider egentlig at stå op hver morgen uden at vide, om man får løn for sit arbejde? Hvem gider at løbe en så kolossal risiko, som jeg har påtaget mig i mine mange år som iværksætter?

Succes er for mig ikke at sælge virksomheder til mange millioner. Når jeg allerede har gjort det seks gange, er det langt mere vejen dertil, som er den rigtige succes. Det, som får mig ud af fjerene hver dag: Jeg skal ud at SKABE noget og BYGGE noget.

Når jeg derfor stifter endnu en virksomhed som Wolfpack – Danmarks letteste app til udlæg mellem virksomhed og medarbejder – er mit mål ikke endnu engang at gennemføre et stort millionexit. Min drivkraft er derimod at bygge Danmarks bedste app til udlæg! Jeg vil med mit team ind at spille om europamesterskabet i ”udlægshåndtering”, om man vil – men jeg vil ikke bare vinde. Rejsen skal også være sjov. Ellers er det lige meget. Jeg vil bevise, at jeg er født med evnen til at ”score mål” i verdensklasse, ligesom dengang da Danmark slog Tyskland i EM i 1992. Lige nu er alle de andre udlægsløsninger ”tyskerne”, som vi går efter, og jeg VED, at vi kan gøre det bedre. F.eks. skal de store spillers support bruge 7 timer på at fortælle, hvad deres løsning koster, på trods af at man skriver til en ”live” onlinechat. Svaret kommer her – så skal du ikke selv vente: Hvis du har 10 medarbejdere, koster det hos en af de store udbydere 20-30.000 kr. om året. I Wolfpack koster det kun 10.000 kr.; vi er altså allerede 2-3 gange billigere. Har vi de samme funktioner som dem, og har vi fysiske firmakort? Nej, ingen af delene, og vi har heller ikke 100 % lige så mange funktioner. Det havde det danske landshold i 1992 heller ikke. Til gengæld har vores team vilje, erfaring og helt særlige evner, der ikke kan købes for venturekapitalisternes penge.

1480418 - Wolfpack - Den korteste vej til succes er at skabe den selv

Så tilbage til dig: Definitionen på succes varierer fra person til person, og inden du begynder at jagte DIN succes, så overvej, hvad den egentlig er for dig. Og mens du bruger årene til at komme frem til noget nogenlunde konkret, så hav det sjovt på din vej, for svaret er ikke sort/hvidt. For mit eget vedkommende er FRIHED succes. Jo mere frihed, jo større lykke og jo større succes.