Budget

Hvordan får du styr på økonomien? Der er mange veje til Rom, men én ting er sikker. Hvis du skal have succes med din virksomhed, skal du have styr på din økonomi, hvilket du blandt andet får igennem et praktisk anvendeligt budget, der passer til din virksomhed. Læs her, hvordan du lægger et brugbart budget og navigerer i forhold hertil.

Hvordan lægger du et brugbart budget?
Et godt budget lægger du sammen med en bogholder, der ved, hvordan man lægger et budget. Grundlæggende skal det være detaljeret nok til, at du får afdækket de største indtægtskilder og udgiftsposter. Dernæst skal du sikre dig, at du fra måned til måned får et overblik over, hvad der går ind og ud af virksomheden.

Udover et budget skal du som en del af det budget også bede din bogholder om at lave et “running forecast”, som egentlig blot betyder, at du løbende tilpasser dit budget, efterhånden som du bliver klogere på indtægter og udgifter. Her kan man fx lave afvigelser fra sit budget, så man kan se, om man er “on target”.

Hvad er et budget?
Et budget er oftest blot et Excel-ark, der viser indtægter fratrukket udgifter måned for måned. På den måde kan du følge med i, hvor mange penge du må forvente at have på din bankbog, i takt med at virksomheden vokser eller etableres. Selvom et budget kan være svært at lægge, hvis ikke du kan sammenligne med forrige år, kan det være en god idé at lægge det som en slags forventning til næste år, sådan at du også kan justere ind, hvis du mister salg, eller justere op, hvis omsætningen kan bære det.

Læs mere om budgetkonto her

Læs mere om driftsbudget her

Læs mere om likviditetsbudget her

Hvorfor er et budget vigtigt?
Et budget er en slags navigationsværktøj, som skal hjælpe dig til at navigere igennem gode og dårlige tider, sådan så du hele tiden ved, hvor mange penge du har at flytte rundt med, og hvad du har brug for at låne, hvis omsætningen ikke følger med.

Bogforing - Wolfpack - Budget

Bogføring

Alt det, du skal vide om bogføring

Beregnere - Wolfpack - Budget

Budget

Bliv klogere på budgetterne

Euro - Wolfpack - Budget

Bank

Oprettelse af bank
mm.

Lyn - Wolfpack - Budget

Start af virksomhed

Før du starter virksomhed

Dokument - Wolfpack - Budget

Forretningsplan

Få gode tips til din forretningsplan

Regnskabsordbog - Wolfpack - Budget

Din idé

Få gode tips til din forretningsplan

Sol - Wolfpack - Budget

Markedsføring

Sådan markedsfører du dit firma

Fordele - Wolfpack - Budget

Branding

Sådan bygger du dit brand

iPhone - Wolfpack - Budget

Digitalisering

Den digitale organisation

Wolfpack Stacked - Wolfpack - Budget

Download gratis app til kvitteringer

App Store - Wolfpack - Budget
Play Store - Wolfpack - Budget