Sådan betaler du med Wolfpack, og sådan flyttes pengene

I Wolfpack kan du betale på lige præcis den måde, der passer til den konkrete købssituation. Medarbejderen kan lægge ud på vegne af virksomheden med egne eller virksomhedens betalingsmidler, og senere på året kan Wolfpack også finansiere købene. Så det er ikke et krav, at medarbejderen skal lægge ud med sine egne penge. I nogle situationer er det bare nemmere – derfor skal muligheden naturligvis være der. Fleksibilitet er og bliver kernen i Danmarks letteste app til udlægshåndtering, og her kan du dykke ned i alle detaljerne.

De forskellige måder, et køb kan refunderes

Med Wolfpack i lommen er betalingsmidlet underordnet. Der kan betales med egne penge, men f.eks. også med et firmakort. Hvis medarbejderen selv lægger ud, refunderes pengene max 24 timer efter virksomheden har godkendt udlægget. Denne godkendelse kan ske automatisk, afhængig af medarbejderens opsætning, eller manuelt, når udlægget er godkendt af chefen eller en regnskabsansvarlig. Hele flowet er digitalt. Ethvert køb, der foretages via Wolfpack, kræver kun én ting, før det kan godkendes: dokumentation. Det kan være en kvittering, en faktura eller andre former for bilag, som den enkelte virksomhed selv definerer.

De forskellige måder, et køb kan refunderes
  • Kontanter
  • MobilePay
  • Dankort
  • Kreditkort
Virksomheden lægger ud
  • Pleo-kort
  • Traditionelt firmakort
  • Kreditkort
  • Kontanter
Finansiering
  • Kredit via Wolfpack

Medarbejderen lægger ud

Medarbejderen kan betale med det betalingsmiddel, der passer til købssituationen. Det kan f.eks. være betaling for en taxa, som ikke tager kreditkort, eller et firmaindkøb, hvor det af en eller anden grund er lettere at betale med MobilePay eller sit eget Dankort. Uanset betalingsform skal medarbejderen blot tage et billede af kvitteringen med appen, og straks får den tilknyttede ’godkender’ besked om transaktionen. Inden for 24 timer kommer pengene retur til medarbejderens bankkonto – ofte den samme konto, hvor medarbejderen modtager sin løn.

TS content 1 2 1 - Wolfpack - Betalingsstrømme

Virksomheden lægger ud

Medarbejderen kan også fortsat købe ind med sit firmakort. Her fungerer Wolfpack som godkendelsesflow, så der altid er dokumentation, ligesom alle kvitteringer kan føres automatisk ind i virksomhedens regnskabsprogram. Og eftersom hele godkendelsesprocessen er digital, kan administrationen automatisk følges, og forbruget overvåges.

Snart kan pengene desuden overføres via en almindelig bankoverførsel, som virksomheden selv initierer med afsæt i en betalingsfil til fx Danske Bank, som Wolfpack har genereret til virksomheden. Denne funktionalitet forventes lanceret senere på året og målrettes primært større virksomheder med mange medarbejdere.

Finansiering

I Wolfpack kan arbejdsgiver også vælge at lade Wolfpack integrere med en ekstern finansieringspartner. Så får virksomheden kredit – og medarbejderen får enten pengene retur straks, når købet ligger inden for kreditgrænsen, eller også har medarbejderen adgang til en kredit, hvor egne penge slet ikke involveres. Således kan Wolfpack tilbyde et virtuelt betalingsmiddel via en tredjepart, uden medarbejderen lægger ud med egne penge. Dette er under udvikling, og forventes lanceret i Q2, 2023.

Kommer snart: Wolf Credit

I løbet af 2023 bliver Wolf Credit også en mulighed. Her overfører arbejdsgiveren f.eks. 1.000 kr. i kredit til medarbejderens egen konto, når der er en forventning til kommende udgifter for medarbejderen. Det kan ske via lønnen, en bankoverførsel eller kan f.eks. trækkes på virksomhedens valgte kort. Beløbet er mærket til firmaudlæg, og medarbejderen kan nu frit lægge ud med egne betalingsmidler, uden at bruge af sine egne penge. Når beløbet er brugt, kan medarbejderen anmode om yderligere kredit via Wolfpack, eller vente til arbejdsgiveren overfører igen. Overstiges beløbsgrænsen, kan det f.eks. modregnes i medarbejderens løn. I Wolfpack får hver medarbejder en saldo, som virksomhedens administrative personale har adgang til, så de altid kan følge forbruget og den samlede kredit, der er stillet til rådighed. Funktionaliteten lanceres senere i 2023.